Weegmoment 5: Hoe heb ik de vakantie overleefd?

WP_20150701_001

 

Alweer een maand geleden dat ik mij voor de laatste keer heb gewogen. In die tussentijd heb ik vakantie gevierd in Italie. Een prachtig mooi land met heel veel lekker eten. En ik kon echt niet de verleiding weerstaan om een paar keer zo’n heerlijk italiaans ijsje te eten. Daarnaast bijna elke dag uit eten….Meestal met toetje 😉 Luxe of niet? Drinken doe ik vrijwel niet dus dat scheelt weer een beetje aan calorieën :P.

 

Naast het lekkere eten hebben we natuurlijk heel veel dorpjes en natuur bekeken. Dit betekent veel lopen in heuvelachtig, bijna bergachtig, gebied (fijn voor de kuiten en bovenbenen :P). En zoals jullie eerder hebben kunnen lezen elke dag lekker gezwommen. 😀

Na Italie was ik nog een weekje vrij van mijn werk. De allerlaatste dagen voordat ik weer moest werken was ik alleen thuis. Vriendjelief was aan het festivallen.

En daar ging het mis. Mijn valkuil is duidelijk. Zodra ik wat langer alleen thuis ben kan ik me moeilijker beheersen. Twee keer eten besteld, een reep tony chocolony, en een bak ben en jerry’s weggewerkt in 2 dagen tijd. Oh, en nog wat pinda’s geloof ik.

Er is maar 1 oplossing. Ik mag nooit meer alleen gelaten worden vrees ik. Hahaha! 😛

Ik ga het maar als leermomentje bekijken. Zoveel suiker was ik niet meer gewend. Ik werd er vreselijk moe van en lusteloos. Er kwam niets meer uit mijn handen.
Nou zeg ik echt niet dat dit nooit meer gebeurd maar misschien dan in iets mindere mate.  😀

Door dit alles bij elkaar vreesde ik voor het weegmoment van vanmorgen.  Ik had me er van te voren eigenlijk al bij neer gelegd dat ik weer wat was aangekomen.

Wat is het geworden?

Het resultaat

Het resultaat

 

Echt! Zo opgelucht! Niets aangekomen…zelfs 0,7 kilo afgevallen. Heel weinig maar toch…Niets aangekomen dus ik ben tevreden 😀

Nu ben ik weer aan het werk en kan ik weer een beetje in mijn normale ritme komen. Dat gaat best aardig weer. Gezonde eten is weer opgepakt, suiker eet ik bijna niet meer en ik sport week 2 of 3 keer in de week. Het afvallen zou weer iets sneller moeten gaan nu.

Mijn doel om voor 01-08-2015 totaal 15 kilo af te vallen ligt binnen handbereik. Nog 3 weken ongeveer tot het volgende weegmoment en nog 3,2 kilo te gaan om dit doel te bereiken voor de high tea :D.
Voorzichtig alvast iets nieuws bedenken voor een volgende doel. Er zullen nog vele komen als alles goed gaat!

Mocht iemand een goed idee hebben voor een beloning of doel voor de volgende keer…ik hoor het graag!

 

liefs

 

3 comments

  • Lieve Susanne, goed zo, ik lees dat je al heel goed in de gaten hebt hoe het zit en waar de valkuilen zitten! Leuke bezigheden zouden je kunnen afleiden, stevige dingen kauwen zou ik zeggen, bijv. wortels. Lekker langzaam kauwen en iets met je handen doen, haken of zo? Samenwerking handen-mond is er je hele leven. Het is een beetje beroepsdeformatie, kan je nog wel interessante dingen laten lezen! En een beloning? Tja, vraag je omgeving om een doos met (hoeveel?) ingepakte verrassingen te maken. Laat iedereen zijn of gaat creativiteit erin stoppen! Het gaat niet om groot of duur maar om grappig en verrassend. Het kan ook zijn: We gaan samen koffiedrinken (thee natuurlijk) zaterdag, nou ja, laat iedereen zich uitleven. Van een aardigheidje van 1 euro kun je heel blij worden! Misschien heb je hier wat aan? Je houdt lekker vol, zal niet altijd meevallen maar het resultaat is er en het wordt nog beter! Liefs, José

  • wat goed zeg 😀 ik ga volgende week met vakantie en knijp hem met het afvallen wel een beetje hoor! we gaan het zien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *